Brugge
MOD_SEARCH_HOTELS_COLLAPSE
  • 1 Nacht

 Bijwerken

Brugge

Het centrum van Brugge neemt je terug in de tijd. De historische straten zijn goed onderhouden en de gevels en pleinen geven de stad een unieke uitstraling. De binnenstad is voor een groot deel auto vrij en als alternatief wordt er gebruik gemaakt van paard en wagen voor leuke sightseeing tochtjes. De goed onderhouden gebouwen en de in stand gehouden pleinen hebben ervoor gezorgd dat Brugge op de werelderfgoedlijst van UNESCO is gekomen. Dit historische centrum is zeker een bezoek waard.

Icon of a suitcase from title in DAMLees meer over Brugge

In Brugge zijn verschillende historische bezienswaardigheden te bezoeken. Van de Sint-Salvatorskathedraal met restanten van de romaanse kerk die hier in de twaalfde eeuw stond tot de Brugse godshuizen die het straatbeeld kleuren. In het historisch en interactieve museum het Historium valt van alles te leren over de geschiedenis van de stad.

In het centrum zijn verschillende indrukwekkende bouwwerken te vinden. Zo staan op de grote markt van Brugge onder andere het Provinciaal Hof, een groot aantal bijzondere (neo)gotische gebouwen maar als bekendste bouwwerk staat hier ook de Belfort van Brugge. De toren van de Belfort werd vroeger gebruikt als archief en het had een schatkamer. Tegenwoordig behuisd de toren 47 klokken en is het mogelijk om via een trap met 366 treden naar de top van de toren te klimmen.

Wat ook zeker een bezoek waard is tijdens een weekendje Brugge is de Halve Maan brouwerij. Hier worden rondleidingen gegeven door de brouwerij die bekend staat om de bieren: Brugse Zot en Straffe Hendrik. Voor de mensen die minder geïnteresseerd zijn in bier zijn er nog voldoende activiteiten te bedenken. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Begijnhof Ten Wijngaerde of een cultureel bezoek aan het Groeningemuseum voor Schone Kunsten. Kijk snel in welk hotel jij wil overnachten tijdens je weekendje Brugge.


Icon of a map with location pin BBThings to do in Brugge
  • Belfort van Brugge
  • Brugse godshuizen
  • Sint-Salvatorskathedraal
  • Halve Maan brouwerij

Vind hotels in Brugge

Filter
 Filter
FilterBest Western Premier

39.9 mi / 64.2 Km

be

EUR

117.00

Selecteer Hotel

Best Western Premier

40.3 mi / 64.9 Km

fr

EUR

116.10

Selecteer Hotel

Best Western Plus

40.1 mi / 64.5 Km

fr

EUR

113.05

Selecteer Hotel

BW Premier Collection

39.9 mi / 64.2 Km

fr

EUR

116.10

Selecteer Hotel

Best Western

41.0 mi / 66.0 Km

fr

EUR

77.00

Selecteer Hotel

41.2 mi / 66.3 Km

Best Western

42.0 mi / 67.6 Km

fr

EUR

80.75

Selecteer Hotel

Best Western

24.3 mi / 39.2 Km

be

EUR

73.00

Selecteer Hotel

Menu [NL-BE]

 Nederlands ( BE )
Menu