Norway

Noorwegen

Een bezoek aan deze regio van de wereld - is terugblikken in de tijd op de evolutie van de schepping van de aarde waar gletsjers, ijs, fjorden en watervallen perfect bewaard zijn gebleven. Bezoekers delen vaak de liefde voor het buitenleven en Noorwegen stelt niet teleur met tal van paden om te wandelen of te fietsen, rivieren om te raften en besneeuwde bergen om te skiën, allemaal met verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor er voor elk wat wils overblijft.

In de laatste ijstijd zijn meer dan duizend diepe fjorden uit de aarde gebeeldhouwd met diepe zoute wateren, torenhoge kliffen en watervallen. Er zijn een aantal manieren om deze wonderen te ontdekken, van wandelen op hoge plekken of glijdend langs de wateren in een kajak of een klein schip.

Tijdens het reizen door de fjorden komt u misschien ook een aantal van de "andere" inwoners van Noorwegen tegen; rendieren, muskusossen en walvissen zijn slechts enkele van de wilde dieren die dit gebied hun thuis noemen. Afhankelijk van de tijd van het jaar dat u Noorwegen bezoekt, kunt u worden getrakteerd op een spectaculaire vertoning van het noorderlicht, of u kunt uw sightseeing mogelijkheden maximaliseren tijdens de middernachtzon.

Voor een land met een diepe geschiedenis is Oslo een stad van moderne proporties met strakke en moderne gebouwen die het landschap bespelen en uw zintuigen strelen. Proef de dynamische eetcultuur met toprestaurants die zowel traditionele als internationale smaken uitproberen. Geniet van een groot aantal musea, waarvan het meest populaire het Vikingschipmuseum is, waar enkele van de best bewaarde Vikingschepen te vinden zijn.

Een andere populaire bestemming is Stavanger, het hoofdkwartier van de olie-industrie van het land. Zelfs met deze high-tech industrie heeft Stavanger nog steeds de charme van de oude stad met bijzondere straten en prachtig bewaarde houten gebouwen. Een aantal fjorden, de Stavanger Kathedraal en de Sverd i fjell zijn enkele van de topattracties voor bezoekers van Stavanger. Als u een van de fjorden in het Stavangergebied gaat bezoeken, raden wij u aan om naar Preikestolen te gaan, de Preekstoelrots, met een mooi uitzicht op de Lysefjord.

Plan uw bezoek aan Noorwegen vandaag.

Verken bestemmingen in de buurt
  • 1 Nacht

 Bijwerken

Menu

 Nederlands ( BE )
Menu