Berlijn
  • 1 Nacht

 Bijwerken

Berlijn

Stedentrip Berlijn

Berlijn is de ideale stad voor een stedentrip, de stad bruist van het leven, heeft een breed aanbod aan bezienswaardigheden  en heeft een zeer levendige cultuur. De stad heeft een zeer rijke geschiedenis en staat vol met indrukwekkende monumenten. Berlijn is sinds de val van de muur in rap tempo omgetoverd tot zeer uitnodigende wereldstad. In de stad zijn verschillende winkelstraten waar grote winkelketens te vinden zijn, maar ook kleine modewinkels. Verder kunt u in Berlijn terecht voor een uitgebreid aanbod restaurants en bars en heeft de stad een bruisend nachtleven.

Icon of a suitcase from title in DAMLees meer over Berlijn

Geschiedenis

Berlijn is een stad met een zeer rijke geschiedenis, alleen in de vorige eeuw al is de stad een podium geweest voor verscheidene belangrijke gebeurtenissen. Overal in de stad zijn monumenten te zien uit deze periode zoals onder andere de East Side Gallery waar nog een groot deel van de Berlijnse muur te vinden is. Verder zijn er monumenten als het Holocaustmonument, Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor die elk een interessant verhaal vertellen over de geschiedenis van de stad.

Musea

In Berlijn kunt u veel van de geschiedenis van de stad ook ontdekken in verschillende musea. Zo kunt u in het museum Story of Berlin de ontwikkeling van de stad te zien in de afgelopen eeuw en kunt u mee op een tour door een schuilkelder. Verder is in Berlijn een ruim aanbod aan kunstwerken te vinden verdeeld over musea als het Sammlung Boros museum en het Bode museum. Ook is in Berlijn het archeologie gerichte Pergamonmuseum te vinden waar onder andere een oud Pergamonaltaar en de Isjtarpoort te bezichtigen zijn.

Nachtleven

Berlijn is werkelijk een stad die nooit slaapt, de inwoners houden van een feestje en er zijn dan ook talloze uitgaansgelegenheden. In Berlijn zijn er allerlei soorten uitgaansgelegenheden te vinden van Techno tempels tot “Biergarten” er is aan iedereen gedacht. Cijfers geven aan dat er elk weekend 10.000 mensen naar de stad vliegen om het nachtleven van Berlijn mee te maken.  Verder zijn er in Berlijn verschillende poppodia te vinden en kunt u ook een bezoek brengen aan het Berliner philharmoniker voor een magische avond vol klassieke muziek.

Restaurants

Duitsland staat in eerste instantie bekend om zijn “Bratwurst und Kartoffelsalad”,  deze zijn dan ook zeker terug te vinden in Berlijn. Daarnaast biedt Berlijn een zeer ruime keuze aan verschillende restaurants. Door de multiculturele samenleving zijn er verschillende wereldkeukens te vinden in de stad en voor de liefhebber zijn er ook meer dan 20 sterrenrestaurants te vinden. Buiten de deur kan heerlijk gegeten worden van ontbijt tot diner.

Parken

Wat voor toeristen vaak niet bekend is, is dat veel van de lokale inwoners in hun vrije tijd in de parken van Berlijn te vinden zijn.  Berlijn is een zeer groene stad en is gevuld met parken waar je heerlijk kunt ronddwalen, picknicken of kunt hardlopen. In de Tiergarten kunt u van de dierentuin door het park naar de Brandenburgertor  en naar Potsdammer Platz wandelen. Verder zijn er door de hele stad parken te vinden zoals het Görlitzerpark en Viktoriapark waar u heerlijk kunt wandelen en zelfs een waterval kan tegenkomen.


Icon of a map with location pin BBThings to do in Berlijn

Top Things To Do

  • East Side Gallery
  • Tiergarten
  • Holocaust Memorial
  • Pergamonmuseum
  • Checkpoint Charlie

Hotels in Berlijn

  • Hotel Berlin-Mitte
  • Hotel am Spittelmarkt
  • Amedia Berlin Kurfuerstendamm
  • Hotel City Ost

Vind hotels in Berlijn

Filter
 Filter
Filter


FLIP

Airporthotel Fontane BERlin

Berlin

10.9 mi / 17.6 Km

89.00

EUR

Bekijk kamers

FLIP

Jonas-Lie-Strasse 11 Mahlow
Berlin, 15831 Germany de

4.3/5
321  Beoordelingen Gecontroleerd
Dit hotel beschikt over

FLIP

Hotel Kantstrasse Berlin

Berlin

4.3 mi / 6.9 Km

99.05

EUR

Bekijk kamers

FLIP

Kantstrasse 111
Berlin, 10627 Germany de

3.9/5
437  Beoordelingen Gecontroleerd
Dit hotel beschikt over

FLIP

Plaza Berlin Kurfuerstendamm

Berlin

3.8 mi / 6.0 Km

120.00

EUR

Bekijk kamers

FLIP

Kurfurstendamm 203
Berlin, 10719 Germany de

4.2/5
730  Beoordelingen Gecontroleerd
Dit hotel beschikt over

FLIP

Hotel am Spittelmarkt

Berlin

0.6 mi / 1.0 Km

105.00

EUR

Bekijk kamers

FLIP

Neue Grunstrasse 28
Berlin, 10179 Germany de

4.2/5
1036  Beoordelingen Gecontroleerd
Dit hotel beschikt over

Menu

 Nederlands ( BE )
Menu