Denemarken

Net als de andere Scandinavische landen stelt Denemarken niet teleur met een rijke geschiedenis, de schilderachtige landschappen en waterwegen die de achtergrond vormen voor geliefde steden als Kopenhagen en Odense. Het is geen wonder dat Denemarken is uitgeroepen tot de gelukkigste plek op aarde. In feite hebben de Denen een speciaal woord Hygge (uitgesproken hoo-guh) ontwikkeld. Hygge vertaalt zich niet naar één woord, maar naar een moment van gezelligheid en tevredenheid.

Met een vlak terrein en goed ontwikkelde paden is het huren van een fiets een van de beste manieren om het land te verkennen, van bestemmingen aan zee tot het meer stedelijke Kopenhagen. Bij het plannen van uw reisroute naar Denemarken raden wij u zeker aan om Kronborg Castle mee te nemen. Gebouwd in de jaren 1420 was dit kasteel de inspiratiebron voor Shakespeare's Hamlet.

Eenvoud is een woord dat synoniem staat voor Deens design. Van architectuur tot inrichting en nu ook mode, de Denen blijven met hun eenvoudige strakke lijnen en stijlen het voortouw nemen. Vier deze stijl in de vele musea in het land, waaronder het populaire Louisiana Museum of Modern Art, en het Nationaal Museum.

Als u op zoek bent naar goed eten, zult u in Denemarken niet teleurgesteld worden. Geniet van een aantal Deense klassiekers zoals Smørrebrød, een open sandwich; Frikadeller, een verrukkelijke Deense gehaktbal en Mørbradbøffer, varkenshaasje geserveerd met gebakken uien en champignons. Voor echte fijnproevers is een bezoek aan toprestaurant Noma een must of waarom niet dineren in de Koningstuin bij gourmetrestaurant Geranium. Als je een gevoel wilt krijgen voor de stedelijke en trendy delen van Kopenhagen, ga dan naar Kodbyen (het Vleesdorp), het eigen Vleesverpakkingsdistrict van Kopenhagen dat veel overeenkomsten deelt met de tegenhanger van New York. Bierliefhebbers kunnen ook genieten van een groot aantal ambachtelijke bieren dat in Denemarken wordt gebrouwen en geserveerd.

Plan uw reis naar Denemarken vandaag nog en kijk of u Hygge kunt ervaren.

Verken bestemmingen in de buurt
  • 1 Nacht

 Bijwerken

Menu

 Nederlands ( BE )
Menu